1 an de USL = „creșterea șomajului, creșterea prețurilor, creșterea restanțelor”

„Guvernarea USL nu generează creștere economică, ci doar creșterea prețurilor și a șomajului” este concluzia la care au ajuns democrat-liberalii suceveni la un an de la preluarea guvernării de către USL.
 

Vicepreședintele regional al PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan este de părere că situația economică din România e total nemulțumitoare și că economia privată a fost împovărată cu impozite și taxe, fiind astfel blocată și descurajată să lucreze mai bine și să creeze noi locuri de muncă. Ioan Bălan a declarat presei că este evidentă reducerea încasărilor bugetare din impozitul pe profit și că fiscalitatea excesivă nu face altceva decât ca tot mai multe firme să-și reducă activitatea sau să ceară insolvența. „Investițiile bugetare au fost grav amputate, reducându-se mult șansele unei creșteri economice serioase în 2013 și 2014. Economia românească merge cu frâna trasă, iar progresele ei – atâtea câte există – au loc în ciuda activității guvernului, nu datorită guvernului. Ne-am dori ca previziunile optimiste ale președintele Băsescu în raport cu economia să se adeverească. În 11 luni de zile, guvernarea USL ne-a dat însă mai multe motive de pesimism decât de optimism. Semnalele pozitive din economie, revenirea parțială a producției industriale sau a exporturilor sunt copleșite azi de o serie de evoluții negative: creșterea șomajului, creșterea prețurilor, creșterea restanțelor la plata creditelor bancare, scăderea comerțului cu amănuntul, scăderea activității în construcții, stagnarea salariului mediu”, a explicat deputatul Ioan Bălan. Vicepreședintele PDL a mai arătat că Guvernul USL s-a dovedit lipsit de soluții și de imaginație, iar oamenii sunt pe bună dreptate dezamăgiți de primul an al guvernării USL. „Diferența dintre promisiuni și fapte e mare și crește zi de zi. Protestele sociale din ultimele luni arată că USL începe să plătească prețul propriilor minciuni”, a mai spus deputatul Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: