Fetiță de 13 ani, cu grad de handicap, ajunsă la spitalul de arși din București

> Minora a suferit arsuri de gr. I și II pe 30% din suprafața corpului, dar are un prognostic favorabil > Copilul se află de 8 ani în plasament la asistent maternal profesionist, accidentat la rându-i în urma exploziei unei centrale termice pe lemne
 

B.V., o fetiță de 13 ani, din Fălticeni, a ajuns joi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București cu arsuri de gr. I și II pe 30% din suprafața corpului, starea ei fiind ieri stabilă și cu prognostic favorabil. Copilul a căzut victimă unei explozii la centrala termică pe lemne, care s-a produs joi, în urma căreia au fost accidentați grav și asistenta maternală în grija căreia se află, ca și viitorul soț al acesteia. Minora, împreună cu familia de plasament, se aflau la locuința din comuna Vadu Moldovei, când s-a produs explozia. B.V. este un copil încadrat în grad de handicap, suferind de deficiență funcțională accentuată. Din anul 2004 se află în sistemul de protecție al județului Suceava, iar din 2005, în grija asistentului maternal profesionist din Fălticeni. Fetița provine dintr-o familie cu 6 frați, cu toții beneficiind de măsuri de protecție speciale. Părinții sunt decedați, singura familie de care știe fetița de 13 ani fiind cea a asistentului maternal care o crește și o îngrijește de 8 ani. Nefericitul accident care a băgat minora în spital, cu arsuri, a obligat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava la o explicație privind conjunctura în care s-a petrecut deflagrația și condițiile în se desfășura plasamentul ei. Aflăm că minora „este bine integrată în familia de plasament și în comunitate, având o evoluție favorabilă, asistentul maternal asigurându-i un climat stabil, optim unei bune dezvoltări psihoafective și fizice. Asistenta maternală are doi copii, o fată studentă și una căsătorită, iar soțul ei este decedat. Viitorul soț, cu care asistenta este căsătorită doar religios, urmând să oficieze și căsătoria civilă, are la rândul său doi copii majori și o soție decedată, este un om gospodar, inimos și apreciat în comunitate”, a comunicat Margareta Isăilă, dir. executiv al DGASPC Suceava. Starea de sănătate a fetiței va fi urmărită în continuare de instituție prin managerul de caz al Serviciului de Asistență Maternală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: