Eliminarea automatelor de cafea și ceai din unitățile de învățământ

Școlile anunță că au luat măsuri

Până pe data de 4 aprilie a.c., toate unitățile școlare de învățământ preuniversitar din județul Suceava au luat măsuri de eliminare a automatelor de cafea sau le-au reamplasat în spații în care elevii nu au acces, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă.
 

Potrivit sursei citate, într-o adresă transmisă de Prefectura Suceava în data de 27 martie a.c. tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției de Sănătate Publică se solicita ca acestea să dispună măsuri urgente pentru interzicerea comercializării băuturilor de tip ceai, cafea, cappuccino în incinta unităților școlare de învățământ preuniversitar, prin eliminarea, după caz, a aparatelor de cafea din localurile acestora. „Am luat această decizie ținând cont de prevederile unui ordin al Ministerului Sănătății, nr. 1563 din 12 septembrie 2008. Am solicitat un punct de vedere al Ministerului Sănătății privind lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți. În răspunsul primit se arăta că, în ceea ce privește comercializarea băuturilor de tip ceai, cafea sau cappuccino în școli, se aplică prevederile Ordinului 1563/2008 potrivit căruia «în incinta școlilor se va vinde numai apă potabilă sau minerală îmbuteliată, pentru a crea copiilor deprinderea de a o bea». Toate primăriile din județ ne-au adus la cunoștință că au fost luate măsuri în ceea ce privește eliminarea sau reamplasarea acestor automate din incinta școlilor. Direcția de Sănătate Publică, în baza HG nr. 857/2011, va monitoriza în permanență respectarea comercializării produselor de acest gen în unitățile școlare”, a declarat Florin Sinescu, prefectul județului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: