Despre lume

A condamna odrasla pentru faptele părinților este un mod comunist de a trata problema. Bunicul fiind țărănist, iar tata – „simpatizant” legionar, iată situații care au îndreptățit-o pe o tovarășă de la cadre să afirme în ce mă privește, „cu eleganța” specifică… speciei, că așchia nu sare departe de trunchi. În principiu cam avea dreptate, așa că tăierea copacilor de pe strada Mărășești a Sucevei, care a scandalizat recent urbea, poate fi pusă pe seama fiului proprietar, dacă n-ar fi ieșit la rampă, agresiv și intolerant, tatăl, demonstrând (nu încercând să demonstreze, știindu-se în culpă) că pe terenul ei, familia poate face ce vrea. Mai lipsea ca „apropritarul” să arate celor indignați de tăierea copacilor, ca un semn cu profundă semnificație electorală, degetul mijlociu al mâinii drepte…
 

Dumitru TEODORESCU

Numai că tatăl e primar într-o comună și te duce mintea repede la ideea că un asemenea personaj trebuie să aibă un respect peste medie pentru lege. Și poate chiar are respect, dar numai în comuna sa. Motiv pentru care concetățenii și l-au ales șef de hăt câteva bune legislaturi, liniștiți fiind că primarul lor nu poate fi decât acest om, acum și în vecii-vecilor, amin! Ironia cu semnul electoral, chiar dacă supără, este una întemeiată, după opinia noastră. Pentru că, este de neînțeles cum putem fi de acord ca asemenea personaje să devină aleșii noștri, să ne reprezinte în fața lumii, să se înfățișeze astfel precum bine am văzut în strada Mărășești a Sucevei. Cum le putem cere acestora să se comporte „ca lumea”, înțelegând civilizat, când lumea care le votează este cum este? În necuprinsul înțelegerii lor, ei se cred normali câtă vreme „lumea” le oferă cu atâta larghețe girul ei. Iarăși Eminescu: „Toate-s praf… Lumea-i cum este… Și ca dânsa suntem noi”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: