O săptămână, un program, multe realizări

Programul „Să știi mai multe, să fii mai bun” a fost implementat și concretizat în activități specifice vârstei și de către preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava.
 

Sub deviza „Să știi mai multe” s-au organizat activități cu caracter educativ, în parteneriat cu instituții care au răspuns solicitării noastre și care s-au implicat efectiv, precum Nova Optic, IPJ Suceava, Teatrul „Așchiuță” din Iași, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. De asemenea, s-au desfășurat și activități în cadrul proiectelor educaționale „Eco-Școala”, „Să citim pentru Mileniul III”, „Vreau să cresc mare și sănătos”, „Diferiți, dar împreună”, „Nouă ne pasă”, care au contribuit la îmbogățirea cunoștințelor copiilor, în forme de realizare cât mai atractive (concursuri între grupe, parade de costume eco, expoziții, ștafete, programe artistice), menținând permanent interesul, curiozitatea și dorința de participare activă a preșcolarilor. Activitățile propuse au reușit să sensibilizeze copiii, iar îndemnul „de a fi mai bun” a fost concretizat de preșcolarii și părinții acestora de la grupele mijlocii și mari, îndrumați de către prof. înv. preșc. Cornelia Cîrstian, Simona Boiciuc, Violeta Mazureac, Elena Mititiuc, Camelia Cușnir, Simona Pamparău, Laura Bolohan, Modesta Cionei, în acțiuni de caritate și de voluntariat. În derularea activităților am plecat de la convingerea că preșcolarii pe care îi formăm astăzi trebuie educați pentru a fi alături de cei în suferință, pentru a-i înțelege și a-i ajuta chiar cu mici gesturi de mărinimie. Donațiile copiilor, constând în alimente, îmbrăcăminte, rechizite și jucării, au fost oferite celor 14 copii de la Casa de Tip Familial Mihoveni. Prin acest gest, credem că am reușit să aducem un zâmbet pe chipul unor copii care au uitat să mai zâmbească. Ca semn al solidarității, al prieteniei și al primăverii veșnice, care să rămână în amintirea tuturor, a fost plantată o magnolie în curtea instituției, de către copii și preșcolarii grupei mijlocii B (îndrumată de prof. Cornelia Cîrstian), împreună cu părinții acestora. În final, putem afirma că se poate „să fii mai bun, să știi mai multe” și într-o „Săptămână altfel”. Prof. CAMELIA CUȘNIR Grădinița Colegiului Național „Mihai Eminescu”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI