Pentru reținerea unor contrabandiști

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina

> Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfășurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care au reținut patru cetățeni români și au confiscat 3.880 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 34.000 lei > Pentru reținerea contrabandiștilor care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să tragă patru focuri de armă în plan vertical
 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de sub Munte, județul Maramureș, au observat, pe 7 aprilie, în jurul orei 16, într-o zonă muntoasă, trei persoane care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România și care se deplasau spre interior, transportând colete voluminoase. S-a procedat la interceptarea bărbaților, în urma acțiunii fiind reținuți cei trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, domiciliați în județul Maramureș. La fața locului au fost descoperite 6 colete, ce conțineau cantitatea de 2.880 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 25.400 lei. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Tot duminică, în jurul orei 7, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuți, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat, au observat două persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către interiorul țării (zona localității Vicovu de Sus), transportând mai multe colete voluminoase. Imediat, la fața locului, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Cei în cauză nu s-au supus somațiilor prin voce, încercând sa fugă, profitând de terenul împădurit, fapt pentru care polițiștii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, patru focuri de armă, în plan vertical. În urma acțiunii, a fost reținut un cetățean român, Ovidiu C., de 20 ani, domiciliat pe raza județului Suceava. În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit două colete voluminoase, ce conțineau 1.000 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 9.000 lei. Față de persoana în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere ilegală a frontierei de stat. Cercetările sunt continuate de polițiștii de frontieră, fiind informate și autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: