Altfel

…Ei, mulți, copiii dădeau să iasă pe ușa redacției. Și i-au făcut loc să intre. Și au salutat-o pe voci, în cor: „Bună ziuaaaa!” Ea, doamna care intrase, mărturisind apoi că este profesoară, ne spune: „Se vede că sunt de la țară”. Sunt. În cadrul „Săptămânii altfel”, veniseră de la Râșca să vadă și să întrebe cum e un ziar. Și pe dinăuntru, și pe dinafară. Așa cum, la câteva ceasuri după, au venit și elevi de la Palatul Copiilor și Elevilor, la fel de curioși. Sau mai curioși și mai aflați în subiect (fiind mai mari…).
 

L.D. CLEMENT

În general, să afle cum ajunge informația în ziar iar apoi la cititor, să afle cam cum gândesc ziariștii și chiar ce-ar trebui să facă ei, încă de pe acum, dacă vor să ajungă ziariști. Sau cititori de calitate ai unor ziare de calitate. Au căpătat mai curând frânturi de răspunsuri, fiindcă nu era chip altfel, prea erau multe de întrebat și de povestit, prea eram nevoiți, cu toții, să sărim de la una la alta. Cine știe, peste nu chiar mulți ani unii ne vor deveni colegi de breaslă. Și, desigur, mai toți, consumatori de presă. Dar cum va arăta presa de mâine? Probabil că așa cum vor arăta ei. Depinde cum vor crește, ce vor vrea… Altfel? Adaug că, în urmă cu vreo trei săptămâni, ne-au intrat în redacție doi elevi suceveni de-a XII-a (din licee fără specializarea jurnalism) solicitându-ne adeverințe (necesare?) pentru înscrierea la o facultate de profil. Ne vedeam pentru întâia dată, așa că n-am avut „bunăvoința” să le eliberăm hârtii care să adeverească vreo minciună. Dar le-am propus puțintică practică în și pe lângă curtea noastră, pe care apoi s-o confirmăm ca la carte, pe document cu antet și număr de înregistrare. N-au mai revenit. Însă tot îi așteptăm…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: