Se toarnă fundația noii centrale de termoficare a municipiului Suceava

> „Este un moment important pentru viitorul termoficării sucevene” declară primarul Ion Lungu, manifestându-și încrederea că noul obiectiv va fi dat în folosință înaintea viitorului sezon rece
 

Firma constructoare a trecut la amenajarea fundației noii centrale termice în congenerare de înaltă eficiență, obiectiv ridicat de compania bucureșteană Adrem Invest, câștigătoare a licitației pentru concesionarea serviciului public de termoficare, anunță primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Organizarea șantierului și pregătirea terenului s-au derulat pe durata iernii, odată cu venirea primăverii fiind posibile și intervențiile care nu se puteau face la temperaturi scăzute. Șeful administrației locale este de părere că acesta este un moment important pentru viitorul termoficării sucevene, manifestându-și încrederea că, din sezonul rece 2013-2014, abonații sistemului centralizat vor primi apă caldă și căldură produse de la noul obiectiv amenajat pe malul râului Suceava. „Deoarece au angajat deja cheltuieli, cei de la Adrem Invest sunt interesați să demareze, să finalizeze și să pună în funcțiune cât mai repede această investiție, astfel încât să treacă la recuperarea banilor. Îmi exprim optimismul că, până la începerea noului sezon rece, noua centrală termică va fi dată în folosință în Lunca Sucevei” subliniază Lungu, menționând că, în sezonul călduros, noua centrală va folosi biomasă, iar pe durata iernii va intra în funcțiune și componenta pe gaze naturale. Reamintim că executantul lucrărilor este firma de construcții General Construct Suceava, furnizorul echipamentelor fiind compania specializată Urbas. Investiția este apreciată la 90 milioane de euro, centrala urmând a produce 130 MW pe partea de energie termică și 31 MW, pe cea de energie electrică. Conform contractului semnat în 9 mai 2011, între Primăria Suceava, Termica Suceava și Adrem Invest București, aceasta din urmă se obliga ca, timp de 5 ani, să furnizeze agent termic la gardul centralei la un tarif de 116 lei/Gcal, plus TVA. La acest din urmă preț se adaugă contravaloarea transportului și distribuției, în valoare de circa 90 lei/Gcal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: