Numai fum ?…

…Și nu tocmai de ieri, de azi au intrat în așa-zisul „folclor urban” povești despre un oarecare ins care se știe bolnav (de ex. de un vechi diabet), iar, într-o bună zi (chiar bună să fie?), când mai trebuie să facă/să repete (după o anume periodicitate…) analize, află – după ce le-a plătit (că, dacă era să aștepte minunata zi a analizelor gratuite ori compensate, poate că povestea nici nu s-ar mai fi povestit!) și s-a găsit cu hârtiile în mână – că este sănătos-tun. Iar apoi mirându-se și punând întrebări suplimentare, un chip angelic să-l coboare din raiul de-o clipă răspunzând interogativ: Dar nu erau pentru angajare?! (De unde s-ar putea înțelege și că pentru angajare analizele trebuie să iasă perfecte, în virtutea unei subînțelese complicități.)
 

L.D. CLEMENT

Pe urmă-și reface omul analizele, acolo sau la alt laborator, ca să afle că „este în parametri”, adică n-a fost subiectul vreunei miraculoase însănătoșiri… Realitate sau scorneală?! Gura lumii slobodă (și la verzi, și la uscate), dar nici fum fără foc. Un exemplu (care, desigur, nu implică o generalizare!) ar putea fi și recentul scandal cu tribunal și rețineri iscat la București. Însă altele, mai discrete și fără astfel de efecte, par mai la îndemână. Bunăoară, un medic de familie sau un medic specialist te trimite să-ți faci trebuincioase analize nu Acolo, ci Dincolo. Dând de înțeles pacientului nepriceput nu c-ar avea vreo înțelegere sau un prieteșug cu un anume laborator, ci c-ar avea pur și simplu încredere (spre binele lui și al pacientului) în analizele și cifrele de la o anume adresă. Situație ce nu confirmă povestea de mai sus, dar nici n-o contrazice. Deși pare a fi din aceeași colecție de povești…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: