Prin Centrul de recuperare pentru persoane cu dizabilități

DGASPC Suceava vine în sprijinul bolnavilor de autism

În zilele de 2, 3 și 4 aprilie (2 aprilie fiind Ziua internațională de conștientizare a autismului), între orele 13-16, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, prin intermediul Centrului de recuperare pentru persoane cu dizabilități, stă la dispoziția oricărui sucevean care are direct sau indirect în grijă o persoană care suferă de autism.
 

Autismul este o boală ce durează toată viața și care marchează nu numai copilul sau adultul care suferă de ea, ci pune în calea restului familiei o piatră grea de încercare. Autismul se răsfrânge asupra abilităților de a comunica și de a relaționa cu cei din jur și, de aceea, cei din jur, neinformați asupra bolii, suferă poate mai mult decât bolnavul în sine. Afecțiunea se caracterizează în general printr-o mare dificultate de a răspunde contactelor sociale. Boala afectează modul în care persoana percepe și procesează informația senzorială. Copiii care au autism nu au o dezvoltare normală a vorbirii și pot părea surzi, deși nu sunt. În interesul bolnavului și a familiei acestuia, DGASPC a deschis ușile Centrului de recuperare în cele trei zile menționate și este gata să ofere informații privind această boală, privind terapia pe care specialiștii au oferit-o până acum persoanelor cu autism și despre cum pot fi înscriși copiii în centru pentru a beneficia de terapie, dar și cum poate fi aceasta continuată la domiciliu. Oricine este interesat poate intra în centru să solicite informații legate de personalul implicat în activitățile centrului și să vadă tehnicile utilizate, să privească expoziția de lucrări ale copiilor bolnavi de autism realizate în orele de ludoterapie etc. Centrul de recuperare pentru persoane cu dizabilități este implicat în proiectul „Și ei trebuie să aibă o șansă!”, program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de autism, realizat în colaborare cu Fundația Romanian Angel Appeal, care a și instruit psihologii implicați în activitatea centrului și a adus dotările specifice de lucru. Sediul centrului se află pe bulevardul G. Enescu nr. 16, în spatele sălii de sport a Liceului Sportiv (căsuța albă).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: