Record la accidente de muncă

> În primele două luni ale acestui an, în județ s-a înregistrat un sfert din numărul accidentelor de muncă de pe întreaga durată a lui 2012
 

În luna februarie 2013, la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate și înregistrate opt accidente de muncă, a informat șeful instituției sucevene, Romeo Butnariu, precizând că, două dintre nefericitele evenimente s-au soldat cu decesul lucrătorilor, în timp ce șase au avut ca urmare incapacitatea temporară de muncă a angajaților. Numărul accidentelor de muncă este în creștere, în luna ianuarie, la ITM Suceava fiind comunicate și cercetate șapte accidente de muncă, care au lăsat temporar, fără capacitate de muncă, șapte persoane. Astfel, în primele două luni ale anului în curs, în județul Suceava s-a înregistrat un sfert din numărul accidentelor de muncă de pe întreaga durată a lui 2012. Anul trecut, inspectorii de muncă suceveni au luat în evidență și au investigat un total de 59 de accidente de muncă, șase persoane pierzându-și viața, acesta fiind cel mai mic număr de decese legate de muncă din perioada anilor 2007-2012. În domeniul securității și sănătății în muncă, în luna februarie a acestui an, lucrătorii ITM Suceava au avut 158 de controale, aplicând amenzi în valoare de 41.500 lei. Deficiențele mai frecvent depistate de către aceștia se referă la instruirea insuficientă a lucrătorilor, neîntocmirea fișelor de identificare a factorilor de risc profesional, neevaluarea riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională, precum și semnalizarea insuficientă a locurilor cu pericol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: