În săptămâna 11-17 februarie

Bebelușii au reprezentat aproape jumătate din internările cu pneumonie

> În general, în perioada respectivă, numărul gripelor, virozelor și pneumopatiilor acute a fost în scădere ușoară față de perioada precedentă
 

Cazurile de gripă, infecții respiratorii acute și pneumopatii au fost în scădere ușoară în săptămâna 11-17 februarie, față de perioada precedentă, cele mai multe îmbolnăviri semnalându-se la copii. În perioada menționată s-au consemnat numai 13 cazuri de gripă, dintre care 10 au fost la categoria de vârstă 15-49 ani. Un caz a fost confirmat ca gripă cu virus tip A, de Laboratorul Institutului Cantacuzino, celelalte fiind confirmate clinic de medicii suceveni. Potrivit evidențelor Direcției de Sănătate Publică Suceava, 2832 de suceveni au fost diagnosticați cu viroze, 1065 fiind copii de 5-14 ani, cele mai multe cazuri înregistrându-se în zonele Suceava și Rădăuți. Alte 681 de persoane au primit diagnosticul de pneumopatie acută, majoritatea fiind copii sub 4 ani și de 5-14 ani. În spitalele din județ au fost internate 150 de persoane cu forme grave de pneumopatie, dintre care 63 la Spitalul Județean Suceava, 33 la cel din Rădăuți, 31 la spitalul fălticenean, restul la spitalele din Siret, Gura Humorului și Câmpulung. Aproape jumătate din cazurile internate cu pneumopatie acută sunt bebeluși de 0-1 an (66), 43 sunt copii de 2-4 ani, iar 17 sunt de vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: