Primarul Lungu caută sprijin pentru trecerea bugetului pe 2013

> Edilul-șef al Sucevei se va întâlni atât cu aleșii USL, cât și cu cei ai PDL, manifestându-și deschiderea către eventualele amendamente
 

Ion Lungu

Municipalitatea suceveană așteaptă promulgarea Legii bugetului de stat de către președintele Traian Băsescu și publicarea acesteia în Monitorul Oficial, astfel încât bugetul local să poată fi dezbătut și aprobat cât mai repede. Primarul Ion Lungu spune că, odată îndeplinită această formalitate, Consiliul Local se va întruni cel mai devreme în 15 zile, proiectul bugetului local trebuind să parcurgă toate procedurile prevăzute de actele normative în vigoare. „Proiectul bugetului local este gata și așteptăm să fie promulgată legea, astfel încât să avem cât mai repede bugetul pe anul 2013” a explicat primarul. În cursul acestei săptămâni, primarul Ion Lungu spune că se va întâlni cu grupurile politice ale aleșilor locali, atât cu cel al puterii, USL, cât și cu cel al opoziției, PDL, ocazie cu care va fi analizat proiectul de buget pe anul 2013. Șeful administrației locale sucevene nu crede că vor fi probleme la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, precizând că, în fiecare an, cu prilejul dezbaterilor a fost deschis la amendamentele formulate în plenul legislativului. „Voi avea discuții separate cu cele două grupuri de consilieri, însă nu cred că vor fi probleme. Dacă punem în prim-plan interesele sucevenilor, acest buget ar trebui să treacă, întrucât reflectă realitatea și necesitățile locuitorilor orașului. De fiecare dată am fost constructiv, acceptând amendamentele depuse de consilieri, iar acolo unde sunt probleme punctuale vom încerca să găsim soluții” a reliefat Ion Lungu, adăugând că bugetul din 2013 este unul al dezvoltării, dar și al austerității maxime la cheltuielile de funcționare. Potrivit fundamentării actuale, veniturile proprii ale municipiului Suceava sunt estimate a fi cu 7 milioane de lei mai mici decât în 2012.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI