Criza vacii

Langa-danga. De trei zile-n coace gura nu-i mai tace, iarba nu-i mai place ș.a.m.d. Doamna Vacă din mioritic plai e ofuscată foarte de când auzi și ea știrea cum că ar fi fost înlocuită cu carne de gloabă oarecare, iar acum i se pune pe gât, greabăn și spinare stupida vină că n-ar fi ce este. Bref, a aflat Vaca de la difuzorul din grajd că procesatorii români (toooți, la grămadă?!) sunt acuzați că au sacrificat mârțoage, substituindu-le din condei, pe acte, cu vaci cărnoase și grase… O dată s-a simțit ea lezată în fibra ei de nobilă bovină, dar nu în ultimul rând e și patrioată, găsindu-se astfel înjunghiată în orgoliul de păscătoare de pajiște românească.
 

L.D. CLEMENT

Căci și-a spus ea – deși e vacă! –, danga-langa, acuzatorii, oricare vor fi fiind ei, din Țara Oilor ori din Țara Cocoșilor, ar fi avut deja destulă vreme (că n-au chiar a căta acul în carul cu fân, ci doar a verifica niște acte) să afle exact de unde-i vinovatul și cine este. Dar până acum vorbele par mai curând ca o pleavă aruncată-n vânturi, s-ajungă aiurea în fel de fel de ochi și să usture. Chiar și cele întru oarece apărare zburate dinspre Ministerul Vacilor, Cailor și Fânețelor Carpatine, minister ce n-a fost în stare să zică nici da, nici ba, nici muuu. Și cum să nu fie supărată Doamna Vacă?! Pățind așa rușine, cine-o mai cumpără din abatoare s-o facă biftec în lumea cea mare?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: