16 grupări infracționale destructurate și țigări în valoare de peste 3,7 milioane de euro confiscate

> Un rezultat al acțiunilor întreprinse de ITPF Sighetu Marmației în zona de responsabilitate, la frontiera româno-ucraineană, în 2012
 

Situația operativă la frontiera de stat româno-ucraineană, din zona de responsabilitate a ITPF Sighetu Marmației, în anul 2012, a fost vastă și complexă, fiind caracterizată prin activități de contrabandă, trafic cu autovehicule furate din străinătate, migrație ilegală, trafic de droguri etc. Dintr-un comunicat de presă al ITPF Sighetu Marmației aflăm că, în anul 2012, polițiștii de frontieră au întocmit 1.029 dosare penale sub aspectul săvârșirii a 2.092 infracțiuni de către 1.535 persoane, din care 171 au fost arestate sau reținute. În perioada de referința, suntem informați că au fost destructurate 16 grupări infracționale organizate, formate din peste 150 de persoane. „Aceste grupări au fost axate pe contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană”, ni s-a precizat. În perioada analizată, fenomenul contrabandei cu țigări s-a menținut la cote ridicate, observându-se că tot mai multe persoane recurg la această activitate, se specifică în comunicat. Pe linie de contrabandă au fost înregistrate 479 dosare penale pentru săvârșirea a 925 infracțiuni, în care au fost cercetate 823 de persoane. Tot în această perioadă au fost executate 63 de percheziții domiciliare și 10 percheziții informatice. În anul 2012, la nivelul ITPF Sighetu Marmației s-au înregistrat 175 de infracțiuni de trecere ilegală a frontierei, fiind descoperiți și reținuți 152 de migranți. În 13 dintre cazuri au fost implicați și traficanți de migranți, 27 dintre ei fiind reținuți și cercetați. Pe linia traficului de droguri au fost înregistrate 7 dosare penale, pentru comiterea a 22 de infracțiuni specifice traficului cu substanțe interzise, infracțiuni săvârșite de 10 persoane. Totodată, aflăm că au fost confiscate mai multe categorii de substanțe psihotrope: 700 grame cannabis; 108 plante cannabis; 157 pastile M.D.M.A. Pe linia combaterii traficului internațional cu autovehicule furate au fost executate acțiuni proprii și în cooperare cu Poliția și Garda Financiară. Ca urmare a activității desfășurate au fost înregistrate 130 de dosare penale pentru săvârșirea a 214 infracțiuni de către 159 de persoane, cetățeni români și străini. Au fost descoperite 79 de autovehicule furate din străinătate, a căror valoare depășește suma de 3.250.000 euro. Iată autovehiculele indisponibilizate, pe categorii: 39 autoturisme, 30 de utilaje, 3 autoutilitare, un cap de tractor, 6 mopede. Au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 2.131.331 pachete țigări în valoare totală de peste 16.600.000 lei și au fost indisponibilizate 199 autovehicule, 3.221 litri de alcool, 4 arme și 106 cartușe. Au fost aplicate 1.868 sancțiuni contravenționale în valoare de 447.709 lei pentru diverse încălcări ale legislației constatate de către lucrătorii ITPF Sighetu Marmației în zona de competență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: