Primăria municipiului Suceava continuă să funcționeze fără buget

> „Suntem condiționați de aprobarea bugetului de stat, iar ulterior de cea a bugetului județean” a declarat primarul Ion Lungu
 

Dacă inițial se estima că bugetul municipiului Suceava va fi aprobat până la finele lunii ianuarie, dezbaterile pe această temă în Consiliului Local sunt amânate până în februarie. De vină este întârzierea cu care Proiectul Legii bugetului de stat pe 2013 a ajuns în Parlament, primarul Sucevei, Ion Lungu, bănuind că aleșii locali se vor întruni în ședință ordinară abia la finele primei decade a lunii februarie. Aceasta deoarece, după încheierea procedurii de la nivel central, membrii deliberativului județean vor trebui să aprobe bugetul județului Suceava. „Suntem condiționați de aprobarea bugetului de stat, iar ulterior de cea a bugetului județean. Din câte știu, conform dlui prim-ministru Victor Ponta, bugetul de stat va ajunge în Parlament, pentru dezbateri, zile acestea. Până la sfârșitul lunii ianuarie, calendaristic, bugetul local nu mai poate intra în Consiliul Local, însă cred că în prima decadă a lunii februarie, acesta va fi aprobat”, a subliniat edilul-șef al Sucevei. Lungu a accentuat că bugetul municipiului Suceava pe anul 2013 va fi unul concentrat pe partea de dezvoltare, secțiunea de funcționare urmând a fi austeră. „Putem vorbi despre un buget al dezvoltării și, în același timp, despre unul al maximei austerități la cheltuielile cu funcționarea aparatului propriu al Primăriei”, a spus primarul. Ion Lungu a precizat că investițiile din 2013 sunt dimensionate la circa 50 de milioane euro, sumă reprezentând, preponderent, finanțări din programe europene, cât și fonduri atrase din alte surse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: