Verdictul

…Am senzația (nicidecum certitudinea!) că dacă regizorului Sergiu Nicolaescu i s-ar fi isprăvit zilele într-un alt moment al anului și al săptămânii, subiectul generat inevitabil de moartea sa ar fi fost tratat altfel. Poate că mai sumar, mai concentrat, privit din alte unghiuri (nu neapărat mai sărace) și cu alte lentile. Dar s-a întâmplat să pice, cu precădere pentru unele televiziuni (și nu pentru toate!), de-a gata, într-o perioadă de secetă a subiectelor de-a gata, adică ieșite dintr-o realitate în mod „natural”, fără evaluare și fără selecție. Acolo unde a priit astfel, a fost Subiectul menit a fi întins pe întreaga dimensiune a ecranelor și a timpului, lăbărțat, bârfit de oricine s-a nimerit și oricum s-a întâmplat a fi gândit.
 

L.D. CLEMENT

Devenind o chestiune publică, de dat cu părerea (căci multe n-avem; dar păreri… o-ho-ho!), numai bună să hrănească hiene și corbi fără altceva „mai bun” de ros și de mișcat în pliscuri. Nu-i de mirare că o opinie a avut (încă va mai avea…) și CNA, care anunța sâmbătă seară că „s-a autosesizat față de modul în care posturile de televiziune (toate, așa, la hurtă?! – n.n.) au reflectat decesul regizorului Sergiu Nicolaescu (…deși acesta a fost doar subiectul primar, din care s-au despletit o mulțime altele – n.n.)”. Și că urmează ca în prima ședință publică a sa să-și prezinte „punctul de vedere”. În principiu, ar fi de dorit să fie unul nuanțat și cumpătat (mai cumpătat decât materialul ce s-ar avea în analiză); dar pare-se că nu va fi așa, căci CNA a dat deja (prin biroul său de comunicare) verdictul: „își exprimă public dezaprobarea totală…” Măcar pentru astâmpărarea unei curiozități de privitor, ar fi interesant însă de știut și cum ar arăta un set de bune practici „de reflectare” care să aducă „aprobarea totală” a unei astfel de instanțe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: