Burse pentru elevii fălticeneni

Elevii de la cursurile din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Fălticeni vor beneficia și în acest an școlar de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social.
 

Bursele vor fi acordate din bugetul local, suma alocată pentru acest an fiind de 100.000 lei. Conform unei hotărâri a Consiliului Local Fălticeni, adoptată joi, 25 octombrie, bursele de studiu, în cuantum de 50 lei lunar, se acordă începând cu semestrul al II-lea pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, liceal sau profesional, respectiv începând cu semestrul I, pentru elevii aflați în celelalte clase. Beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: media generală peste 7 și nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa. Bursele de ajutor social vor avea o valoare de 50 lei lunar și se vor acorda la începutul anului școlar, dar vor fi revizuite semestrial, în funcție de modificările intervenite în situația elevului. Pot păstra bursa elevii care au nota 10 la purtare sau, după caz, calificativul „foarte bine”. Bursele de performanță vor fi în cuantum de 100 lei, bursele de merit având valoarea de 80 lei. Un elev nu poate primi două burse simultan, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare. Prin excepție, elevii care beneficiază de burse de studiu pot primi și burse de performanță sau burse de merit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: