Deși semănatul este pe sfârșite

Fermierii suceveni primesc subvențiile la motorină

Fermierii suceveni primesc subvenții pentru motorina folosită în agricultură, anunță Angela Coroleucă, directorul executiv al Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură(APIA) Suceava.
 

Deși încă se mai efectuează arături și însămânțări de toamnă, fondurile sunt disponibilizate în contul lucrărilor mecanizate din trimestrul al doilea al acestui an. Suma alocată celor 124 de beneficiari din județul Suceava se ridică la 512.808 lei, subvențiile acoperind o cantitate de motorină de 404.232 de litri. „Centrul Județean APIA Suceava a început să facă plățile pentru cei 124 beneficiari care dețin acord prealabil pe anul 2012 și care au depus cerere pentru cantitatea de motorină achiziționată și utilizată în trimestrul II”, arată directorul executiv al APIA. Se mai precizează, de asemenea, că până miercuri, 31 octombrie 2012, la Centrul Județean Suceava al APIA se mai pot depune solicitări pentru cantitatea de motorină cumpărată și folosită în trimestrul al treilea din 2012. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă, stabilită la 21 de euro pe fiecare 1000 litri, doar în cazul motorinei folosite la efectuarea lucrărilor mecanizate din agricultură, în sectoarele vegetal, zootehnic și de îmbunătățiri funciare. Pentru anul 2012, valoarea accizei decontate este de 1,2855 lei pe fiecare litru de motorină. Cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăși 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanțare prin rambursare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: