În a doua sesiune de bacalaureat

Peste 60% din candidați susțin proba scrisă la matematică T2

Mai mult de jumătate din absolvenții de liceu rămași pentru sesiunea a doua a bacalaureatului s-au înscris pentru susținerea probei scrise la matematică T2, pe care mulți au picat-o în vară.
 

La această disciplină sunt 1979 de candidați înscriși. La proba scrisă de limba română s-au înscris 1472 de candidați, la celelalte discipline pentru care se desfășoară probe scrise fiind considerabil mai puțini candidați. Astfel, la biologie vegetală s-au înscris 543, la geografie – 384, alți 364 la matematică T1, 237 la fizică, istorie – 154, la informatică, chimie organică, logică și sociologie fiind încă mai puțini candidați înscriși. Din cei 3106 candidați înscriși la sesiunea a doua a bacalaureatului, 1226 participă, în această perioadă, la probele de competențe: 402 la limba română, 400 la competențe digitale, 346 la proba de competențe de limbă engleză, 78 la franceză. Din totalul candidaților înscriși la bacalaureatul de toamnă, 2645 sunt din promoția acestui an, restul fiind din promoții anterioare. A doua sesiune a bacalaureatului 2012 se desfășoară în 12 centre de examen din județ: la colegiile naționale „Spiru Haret”, „Al. I. Cuza”, Alimentar și „Samuil Isopescul”, Colegiul „Mihai Băcescu” și Colegiul Agricol din Fălticeni, Colegiul Tehnic și Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuți, Colegiul Silvic din Rădăuți, Grupul Școlar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei. Trei centre de evaluare sunt la colegiile sucevene „Petru Rareș”, Economic și „Mihai Eminescu”. Probele orale continuă până pe 24 august, prima probă scrisă, la limba și literatura română, fiind programată pe 27 august. Urmează proba scrisă la limba maternă, pe 28 august, proba obligatorie a profilului – 29 august și proba la alegere a profilului și specializării – 31 august. Rezultatele înainte de contestații vor fi afișate pe 2 septembrie. Rezolvarea contestațiilor va avea loc pe 3 și 4 septembrie, iar rezultatele finale ale bacalaureatului de toamnă vor fi afișate pe 5 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: