Linia ferată între Moldova și Ardeal, blocată de copaci doborâți de furtună

> Patru trenuri au rămas în stații dintre județul Suceava și Bistrița-Năsăud > Zeci de copaci rupți de furtună au blocat duminică după-amiază calea ferată ce face legătura dintre Moldova și Ardeal, fiind afectată și rețeaua electrică a acesteia.
 

Aflăm că circulația trenurilor a fost întreruptă între Coșna și Pasul Grădinița, la granița județului Suceava cu Bistrița-Năsăud, imediat după ora 16.30 două trenuri rămânând blocate în stațiile Coșna și Floreni, de pe teritoriul județului Suceava, iar alte două în gările Ilva Mare și Lunca Ilvei, de pe teritoriul județului Bistrița- Năsăud. Situația de la Coșna, mai mult sau mai puțin critică, a fost gestionată, de la fața locului, de prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, și lt. col. Ion Burlui, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Militarii de la ISU și personal de la Direcția Silvică Suceava au intervenit pentru degajarea căii ferate și s-au apucat împreună de treabă, cu drujbele. „Pasagerii din trenul staționat în gara Floreni au primit apă și au beneficiat de monitorizare și asistență din partea personalului medical SMURD, fiind nevoie de intervenții speciale în cazul a patru persoane. Una dintre acestea, un bărbat, a fost dealtfel transportat la Spitalul Vatra Dornei, unde a primit îngrijiri medicale, și readus ulterior în tren”, a declarat lt. col. Ion Burlui, inspectorul-șef al ISU Suceava. La ora 21, prefectul județului Suceava avea să declare deblocată linia ferată Coșna – Grădinița și reluarea circulației trenurilor pe această rută. Furtunile puternice din zona de munte a județului nostru au provocat doborâturi de arbori la Zugreni și în zona urbană a municipiului Vatra Dornei (strada Căprioarei), dar fără pagube materiale sau blocări ale traficului. La ieșirea din Iacobeni spre Vatra Dornei însă, un arbore a căzut peste o mașină zdrobind-o; din fericire, în autovehicul nu se afla niciun om. Militarii de la ISU Vatra Dornei au intervenit și la acest eveniment, în urma căruia circulația pe DN17 a fost întreruptă pentru scurt timp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: