Burdujeni, lider la cazuri de meningită !

> În weekend au fost diagnosticate 15 cazuri noi de meningită > Numărul cazurilor din focar a ajuns la 138, 72 fiind externate > Mai bine de jumătate din cazurile de meningită apărute în județ provin din municipiul Suceava
 

Restul cazurilor provin,dupa cum informează Direcția de Sănătate Publică Suceava, din municipiul Fălticeni, orașele Frasin, Liteni, Milișăuți, Salcea și comunele Adâncata, Berchișești, Comănești, Drăgoiești, Dumbrăveni, Fântânele, Hânțești, Ipotești, Mălini, Moldovița, Siminicea, Frătăuții Vechi, Șcheia, Șerbăuți, Stulpicani, Todirești, Udești, Verești, Vulturești, Zamostea și Zvoriștea. În ultimele 3 zile, 15 persoane diagnosticate cu meningită acută virală s-au internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu vârste cuprinse între 4 și 21 de ani. Pacienții noi provin din Suceava, Sf. Ilie, Dumbrăveni, Călugăreni, Udești, Ipotești, Fântânele, Fălticeni, Corocăiești, Moldovița, Șerbănești și Doroteia. Focarul de meningită a izbucnit în județul Suceava la 31 mai și numără acum 138 de cazuri, 74 din mediul urban, 64 din rural. Între timp, 72 persoane au fost exter-nate, 66 fiind în continuare sub supraveghere medicală. Din totalul pacienților, 93 sunt persoane de sex masculin, categoria de vârstă cu cei mai mulți bolnavi de meningită fiind 5-9 ani, cu 57 de cazuri. Alte 39 de cazuri sunt la pacienți de 10-14 ani, 21 fiind copii sub 4 ani. Reamintim că meningita acută virală din focarul de la Suceava a fost determinată de enterovirusul Coxsakie tip B2, care se localizează în intestinul gros al omului și care are o circulație intensă, în special în anotimpul cald. Pentru evitarea bolii, trebuie luate măsurile de păstrare a igienei corporale, mai ales spălarea corectă a mâinilor, și a igienei alimentelor. Anul trecut, la Suceava au fost numai 21 de cazuri de meningită acută virală, dar în 1999 s-au înregistrat 550 de cazuri.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: