Venit din America, să ne adune

Atunci când timpul hărăzește să te desparți destul de greu de minunata meserie de drumar, când fiecare nu trăiește decât cu speranță și cu încredere la ceea ce va urma și, mai ales, când se gândește cu nostalgie la cele ce au fost, de multe ori situații foarte grele, dar frumoase, o reîntâlnire, o revedere a „meseriașilor” stârnește amintiri deosebite, produce mari emoții, reflectate pe chipurile foștilor prieteni și colegi într-ale meseriei.
 

Într-o zi minunată de vară, ne-am întâlnit laolaltă foști șefi de secții, foști șefi de șantiere, conducători ai unor servicii de specialitate, din mijlocul lor nelipsind nici cei care le erau alături în momente mai dificile. A fost o întâlnire emoționantă, o întâlnire de suflet, care cu greu va fi uitată. Această întâlnire nu ar fi fost posibilă dacă un bun coleg de breaslă, inginerul Ioan Bartoi, care cu 30 de ani în urmă a reușit să se salveze din calvarul timpurilor de tristă amintire, nu s-ar fi reîntors din Statele Unite pentru câteva zile în țară, împreună cu soția, profesoară de limba franceză, cu fiul Iulian – un reputat medic și cu nepoțelul, și dacă nu ne-ar fi invitat la această întâlnire. La invitația fostului nostru coleg au răspuns prezent inginerii Eugen Girigan, Constantin Adomniței, Eugen Voronca, George Dascălu, Mihai Gavriliu, Traian Clime, Liviu Mocrei, Mugurel Monahu, precum și semnatarii acestor rânduri, cei mai mulți însoțiți de soțiile lor. Întâlnirea a avut loc într-un spațiu mirific, dintr-o zonă de munte și nu se putea desfășura fără a participa la o masă festivă cu bucate alese, „condimentate” cu băuturi pe măsură, aduse de cel care ne a oferit acest eveniment, și fără a ciocni o cupă de șampanie. Cu această ocazie am depănat amintiri și ne-am străduit să readucem în memorie numai pe acelea care ne înseninau frunțile și care ne aduceau un crâmpei de speranță de mai bine. La despărțire, ne-am adresat câte un călduros „La revedere”, cu speranța și încrederea că acest „la revedere” nu va fi și ultimul. Ne este deosebit de plăcut că avem ocazia să scriem aceste rânduri într-un moment când trăim din nou cu speranța că drumarilor noștri li se vor recunoaște meritele muncii lor. Totodată, avem convingerea că drumarii suceveni sunt capabili să demonstreze, prin pregătirea lor profesională, că li se poate încredința răspunderea pentru construirea și îmbunătățirea stării de viabilitate a drumurilor județului nostru. (Ing. VASILE PRELIPCEANU, ing. DRAGOȘ PENTIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: