Câmpulung Moldovenesc

Se inaugurează în curând primul tronson al pârtiei de schi

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban, a anunțat, vineri, că luna viitoare va fi inaugurat primul tronson al pârtiei de schi care se construiește în zona Masivului Rarău, lucrările fiind realizate în proporție de 90 la sută.
 

Potrivit edilului-șef câmpulungean, prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și turismului a fost alocată, miercuri, suma de 7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, banii urmând să fie folosiți în special pentru decontarea de lucrări executate și pentru achiziționarea de instalații necesare. Șerban a precizat că de săptămâna viitoare, pentru că vremea permite, vor fi reluate lucrările. „Lucrarea continuă. Este un proiect de suflet al meu și dorit de câmpulungeni, proiect pentru care am început demersurile din 2006 și care acum prinde contur”, a spus primarul municipiului de la poalele Rarăului. Traseul pârtiei de schi, investiție de 20 de milioane de euro, se va desfășura începând de la cota 1.564 metri pe o distanță de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate și de stațiile de telegondolă. Lățimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare și 86 de metri în preajma stației intermediare a telegondolei. Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri și se va desfășura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi și zona de so-sire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, urmând ca apoi să fie începute lucrările la cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri. “Această investiție va avea un impact pozitiv din punct de vedere economic și social atât pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, cât și pentru zonele turistice învecinate”, a spus Șerban. Lucrările la această pârtie de schi sunt realizate de un consorțiu de firme din care face parte firma italiană Leitner, furnizor de echipamente de transport pe cablu. Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat stațiune turistică de interes național în anul 2005.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: