Portofolii de proiecte și planuri de acțiune pentru fiecare membru al zonei metropolitane

Consiliul Director al Asociației de dezvoltare intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava, întrunit în ultima ședință din actuala legislatură și prezenta formulă, a adoptat caietul de sarcini privind organizarea licitației deschise cu cerere de ofertă pentru desemnarea firmei de consultanță care va întocmi studiul pentru Strategia de dezvoltare durabilă a structurii din perioada 2013-2020.
 

Președintele Asociației, Ion Lungu, primar al municipiului Suceava, spune că societatea câștigătoare se va deplasa în fiecare unitate administrativ-teritorială componentă, iar în urma discuțiilor cu autoritățile și alte oficialități locale, precum și a dezbaterilor publice, vor realiza portofolii de proiecte și planuri de acțiune. „În final, toate portofoliile vor fi incluse în această strategie, căutându-se compatibilități între localități. Astfel, pentru un drum între două unități administrative vecine se va promova un singur proiect, la fel și în cazul proiectelor pe deșeuri, cei care vor întocmi studiul de consultanță urmând a le compatibiliza la fața locului”, subliniază Lungu, menționând că prețul de pornire la licitație este de maxim 150.000 de lei. Edilul-șef sucevean precizează că durata de întocmire a studiului pentru Strategia de dezvoltare durabilă a zonei metropolitane este de 7 luni, însă speră ca acesta să fie gata după doar 5 luni, astfel încât „lucrurile să fie grăbite”. Municipalitatea suceveană intenționează să promoveze proiecte de realizare de parcări supraterane în cartierele urbei reședință de județ, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, iar în comun cu Ipotești, Salcea și Bosanci să treacă la realizarea celui de-al doilea inel rutier de ocolire a Sucevei. Din Asociația de dezvoltare intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava fac parte, alături de municipiul reședință de județ, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Bosanci. Consiliul Director este compus din cei 7 primari ai unităților administrativ-teritoriale componente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: