După calendar

Daaa, suntem în weekend. Cum îl petreceți? Nuuu, nu-mi trimiteți e-mail-uri în care să-mi povestiți, n-aș dovedi să le citesc pe toate! Fiindcă e capăt de săptămână și, pentru unii, chiar și capăt de vacanță, mi-e că destui tineri se duc în cluburi. Și mi-e gândul la cluburi fiindcă și de acest Paște (ca și, în iarnă, de Crăciun…) au fost voci care au ținut morțiș să asocieze/să pună în paralel Învierea cu petrecerile din cluburi, cu domnișoare-iepuraș. Să fi fost vreo legătură? Îmi zic că niciuna.
 

L.D. CLEMENT

Deși ceva-ceva tot ar fi, dincolo de faptul că tinerii cu oarece parale și destulă energie de disipat sunt în stare să meargă la club la fiecare sfârșit de săptămână (și încă mai des), nu doar la sărbătorile mari, fie cele din calendarul credincioșilor, fie cele din calendarul laicilor (iată, se apropie 1 Mai… muncitoresc!). Ar fi că doar bunicii se duceau la hora ținută sau ba în acord cu postul și sărbătoarea; dar părinții n-au avut încotro și au prins gust de seri dansante sau ale tineretului, după câte o sesiune de prelucrări și un program de omagiat soviete, muncă, conducător iubit; dar și copiii lor aveau surpriza să li se dea discotecă tocmai înainte de a se lua lumină; acum e rândul nepoților, al strănepoților, socializând după calendarul comercial și de divertisment. Încotro? Va să se vadă că-și vor vedea de rost. Că nimeni n-a îmbătrânit în horă sau în disco.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: