Începând de luni și până pe 29 aprilie

Colegiul de Informatică va avea oaspeți profesori și elevi din 4 țări europene

În perioada 23-29 aprilie, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” va primi vizita unei delegații de 31 de profesori și elevi din Spania, Grecia, Turcia și Polonia, în cadrul proiectului „Life is a scene, let’s create our play!”, ne-a informat directorul colegiului, prof. Virginel Iordache.
 

Întâlnirea din România este ultima din cadrul acestui proiect, până acum programul de mobilități incluzând vizite în Austria, Spania, Polonia, Turcia și Grecia. Potrivit directorului Iordache, în cadrul întâlnirilor de proiect, profesorii și elevii au fost implicați în diferite activități pe tema mediului înconjurător, iar în afară de acestea au pregătit piese de teatru în care au vorbit despre problemele cu care se confruntă mediul înconjurător. De asemenea, elevii au redactat și interpretat chestionare în care au vorbit despre reciclare, folosirea energiei alternative în schimbul celei tradiționale, biodiversitate, poluarea aerului și transport, au realizat prezentări în power point în care au subliniat principalele probleme cu care se confruntă orașele noastre. Totodată, fiecare țară reprezentată în proiect a trebuit să-și pregătească un târg al tradițiilor populare, iar fiecare elev și-a realizat un costum din materiale reciclabile. „Activitățile desfășurate și informațiile primite în decursul acestor vizite au avut un caracter educativ și au fost de un real ajutor profesorilor și elevilor. Elevii sunt, în general, interesați să participe la activități care să îi determine să se concentreze, să-i stimuleze, să fie creativi și să le ofere posibilitatea de a-și pune în evidență bagajul de cunoștințe”, este de părere directorul „Spiru Haret”. Proiectul se desfășoară în perioada august 2010 – iulie 2012 având temă principală „împletirea educației ecologice cu teatrul”, iar ca parteneri, școli din Spania, Turcia, Grecia, Polonia și Austria. La nivelul Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret”, proiectul este coordonat de directorul Virginel Iordache și profesoarele Daniela Rotaru și Diana Rusu. „Acest proiect nu ar fi existat fără interesul și sprijinul financiar al Comisiei Europene din cadrul Programului Sectorial Comenius, al Pro-gramului de Învățare pe tot Parcursul Vieții”, a mai precizat prof. Iordache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: