Abuzurile reclamate la Primăria Suceava, preluate de Avocatul Poporului

> Este o formă de ajutor dată cetățenilor care, săptămână de săptămână, vin la primărie cu probleme imposibil de rezolvat”, evidențiază șeful administrației locale, Ion Lungu
 

Primăria municipiului Suceava a încheiat un protocol cu Biroul Teritorial Suceava al Avocatului Poporului, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. Șeful municipalității spune că la audiențe se înscriu cetățeni care reclamă aspecte a căror rezolvare nu este de competența administrației locale, acordul în cauză având ca obiect preluarea problemelor respective de reprezentanța locală a Avocatului Poporului. Lungu precizează că, de regulă, locuitorilor reședinței de județ le este cel mai ușor să vină la primar, unde se plâng, printre altele, de abuzuri ale instituțiilor publice și nedreptățile din instanță. „Vin foarte mulți oameni în audiență cu probleme care nu privesc Primăria municipiului Suceava. Cred că este bine să avem acest protocol de colaborare cu Biroul Teritorial Suceava al Avocatului Poporului, iar acolo unde sunt probleme care nu sunt de competența primăriei, îi vom îndruma înspre această instituție, care se poate ocupa și de eventualele abuzuri. Este o formă de ajutor dată cetățenilor care, săptămână de săptămână, vin la primărie cu probleme imposibil de rezolvat”, evidențiază Ion Lungu, menționând că se va face și o campanie de informare privind atribuțiile instituției în cauză. Instituția Avocatul Poporului este una dintre structurile instituționale noi, create prin Constituția din 1991, alături de Curtea Constituțională, având drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile lor cu autoritățile administrației publice. Principalele atribuții ale Avocatului Poporului sunt cele pe linia activității de soluționare a petițiilor și contenciosul constituțional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: