Din cauza contestațiilor

Asfaltarea străzilor, întârziată cu 22 de zile

> Contestatarul a cerut, printre altele, ca reparațiile în garanție să fie făcute doar atunci când stricăciunile intervin din cauza executantului
 

Declanșarea campaniei de plombare și asfaltare a străzilor din municipiul Suceava va fi decalată cu cel puțin 22 de zile, a anunțat ieri, într-o întâlnire cu presa, primarul Ion Lungu, care a declarat că acest lucru este posibil după ce SCCF Iași, fostă membră a Group Colas, a contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), caietul de sarcini aferent licitației. Primarul a precizat că, pentru a nu prelungi și mai mult procedura, va modifica prevederile documentației amintite, în conformitate cu solicitările firmei care a făcut contestație. Firma ieșeană a cerut, printre altele, ca reparațiile în garanție să fie făcute doar atunci când stricăciunile intervin din cauza executantului, plata lucrărilor să se opereze la 60 de zile de la facturare, precum și eliminarea condiției potrivit căreia viitorul operator să fie dotat cu instalație full-jet pentru turnarea staturilor foarte subțiri și fine de amestec bituminos. „Licitația este suspendată, iar noi am luat la cunoștință despre acest lucru pe 9 aprilie. În 5 zile trebuie să corectăm documentația și, în maxim 13 zile, să reluăm licitația pe SEAP. Aceasta însemnă că, din cauza acestei contestații, pierdem 22 de zile. Aveam posibilitatea de a înainta contestație în termen de 10 zile, însă nu am făcut-o, deoarece riscăm să prelungim procedura de atribuire. Vom modifica documentația de atribuire și sper să ținem cât mai repede această licitație pentru reparatul străzilor din municipiul Suceava”, a explicat Ion Lungu. Contractul pentru următorul an are valoarea de 14 milioane de lei. Până acum, muncitorii au ieșit la acoperirea găurilor din asfalt cu pavele refolosibile, dintre cele înlocuite în cursul lui 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: