„Județul este în grafic” cu alegerile

Primarii și secretarii, la instrucție

Prefectul Sorin Arcadie Popescu a convocat ieri primarii și secretarii din cele 114 localități ale județului, în vederea trecerii în revistă a sarcinilor ce le revin pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale din iunie 2012.
 

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, în cadrul ședinței a fost prezentat cadrul legislativ în baza căruia vor avea loc alegerile locale din acest an (postat pe site-ul Instituției Prefectului Județului Suceava, poate fi accesat de orice persoană interesată). Prefectul Sorin Arcadie Popescu a prezentat principalele sarcini ce revin autorităților locale, referitor la dotarea și amenajarea sediilor birourilor electorale de circumscripție, la actualizarea listelor electorale permanente, acțiune ce se realizează împreună cu Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Suceava și Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor Suceava, până cel mai târziu în data de 30 aprilie. Totodată, el a solicitat primarilor să identifice din timp persoanele care se bucură de prestigiu în fața locuitorilor pentru a fi desemnate în calitate de președinți și locțiitori ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, în condițiile legii. Având în vedere necesitatea asigurării transparenței cheltuielilor efectuate, prin dispozițiile HG 142/2012 privind cheltuielile necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2012, prefectul județului Suceava a atras atenția autorităților administrației publice locale că au obligația să comunice Autorității Electorale Permanente situația fondurilor prevăzute în bugetul local pentru organizarea procesului electoral, respectiv cheltuielile efectuate, separat pe cheltuieli de personal, cheltuieli materiale și cheltuieli de capital. “Până în prezent, județul Suceava este în grafic cu realizarea acțiunilor pentru organizarea și desfășurarea alegerilor autorităților administrației publice locale din 10 iunie a.c.”, a declarat prefectul Sorin Popescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: