Agricultorii, copleșiți de prețuri

> Fermierii se plâng de veniturile mici obținute după un an de muncă și care aproape că nici nu le permit reluarea ciclului agricol
 

Societățile și asociațiile agricole din județ au luat măsurile necesare pentru derularea lucrărilor de înființare a culturilor și întreținerea acestora în campania agricolă de primăvară, susține directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, Răduțu Florinel Avasiloaie. Șeful DADR arată că o pondere însemnată în planul de însămânțări propus pentru anul 2012 o dețin societățile Prodimpex, Plopagro, Frago, Marsin, Lucos Diov, Nord Intermed, Etual și Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Suceava, ele având asigurate stocurile de semințe și îngrășăminte necesare. Pe de altă parte, Avasiloaie se face purtătorul de cuvânt al fermierilor, care reclamă costurile ridicate ale lucrărilor agricole, îngrășămintelor chimice și produselor pentru combaterea bolilor și dăunătorilor. Agricultorii se plâng, de asemenea, de lipsa unei piețe organizate de desfacere și de veniturile finale mici obținute după un an de muncă și care aproape că nici nu le permit reluarea ciclului agricol. „Problemele deosebite ridicate de acești producători agricoli, cât și de ceilalți fermieri se referă la prețurile mari ale motorinei, îngrășămintelor și produselor de protecție a plantelor și, în general, la costurile privind lucrările agricole, precum și la lipsa unei piețe organizate pentru comercializarea producției agricole la prețuri care să acopere cheltuielile făcute și să ducă la un profit rezonabil, care să-i determine la dezvoltarea acestei activități”, subliniază Răduțu Florinel Avasiloaie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: