Inspectorii sanitar-veterinari suceveni trec la supravegherea prepascală

> Scopul campaniei constă în prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare, în perioada Paștelui consumul de alimente de origine animală crescând în mod considerabil
 

În preajma Sărbătorilor pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava declanșează seria măsurilor de supraveghere și control pe linie de procesare, depozitare, comercializare și transportare a produselor de origine animală sau nonanimală, precum și cele referitoare la abatorizarea și mișcarea animalelor. „În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor pascale, când în mod tradițional consumul unor cantități de alimente de origine animală crește considerabil, se vor intensifica acțiunile de supraveghere sanitar-veterinară. Ca urmare, se vor lua unele măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte produse sau alimente de origine animală”, declară directorul executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru Astfel, în baza unui program care-i include pe toți medicii veterinari, verificat va fi modul în care sunt respectate condițiile sanitar-veterinare din târgurile de animale, piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare și de alimentație publică, orice încălcare a prevederilor legislației de profil urmând a fi sancționată. Totodată, în perioada 1-13 aprilie, la sediile DSVSA și ale circumscripțiilor sanitar-veterinare, va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, consumatorii putând sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare. „Primăriile sunt obligate să acorde sprijin pe linia respectării legislației sanitar-veterinare. În vederea desfășurării corespunzătoare a acestor acțiuni, autoritățile locale trebuie să cunoască și să ia măsuri de evitare a riscurilor pe care tăierea animalelor în spații neaprobate și fără supraveghere specializată îl constituie pentru sănătatea publică”, explică dr. Petrea Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: