Activități prilejuite de Ziua Jandarmeriei

Premergător sărbătoririi a 162 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române în ziua de 3 aprilie, cadre și elevi jandarmi din Scoala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni participă la competiția „Cupa Jandarmerie”.
 

Disciplinele sportive vizate sunt proba de tir (pistol mitralieră) – pentru cadrele militare, proba de armă air soft, volei și concurs de patrule – pentru elevii jandarmi. Elevii Batalionului 1, seria 2010-2012, care desfășoară cursuri în această perioadă, au participat la proba de armă air soft miercuri, 28 martie, iar cadrele militare au participat joi, 29 martie, la o ședință de tragere cu pistolul mitralieră. Concursul de volei se desfășoară în perioada 26 martie – 2 aprilie, pe terenul de sport și în sala de sport a școlii, între echipe de câte șase jucători, din care fac parte minim o fată. Joi, 29 martie a avut loc concursul de patrule, unde elevii au avut ocazia să își verifice și perfecționeze pregătirea de specialitate. 17 grupe formate din câte șase elevi au parcurs în marș un traseu de aproximativ 3-4 ore în zona Soldănești – Antilești, fiind obligați să treacă prin puncte de control pentru primirea vizei, și să descopere direcția de deplasare în funcție de coordonatele comunicate, folosind harta și busola. Este pentru prima oară când se organizează și se desfășoară acest concurs, care se dorește a deveni un obicei pentru petrecerea organizată a timpului liber. Așa cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al școlii, cpt. Irina Airinei, câștigătorii competiției vor fi premiați marți, 3 aprilie în cadrul ceremoniei prilejuite de sărbătorirea a 162 de ani de existență ai Jandarmeriei. În aceeași zi, începând cu ora 9.30, porțile Scolii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni sunt deschise publicului. Elevii și cei interesați vor avea posibilitatea să vizioneze materiale de prezentare a școlii și Jandarmeriei Române, precum și tehnica și armamentul specifice, iar de la ora 10 – un exercițiu demonstrativ realizat de elevii anului II, coordonați de instructori militari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: