În urma unei evaluări solicitate de MSP

Spitalele din județ au nevoie de 274 de posturi de medic, asistent medical și auxiliare

Ministerul Sănătății a anunțat că din aprilie se vor debloca unele posturi în spitale și a cerut DSP o situație cu necesarul de personal medico-sanitar de care au nevoie acestea, necesar care pentru județul nostru cuprinde 26,5 posturi de medic, 152 de asistent medical, 96 de posturi pentru personalul auxiliar.
 

De asemenea, mai sunt necesare 7 posturi pentru personal superior, cum ar fi biolog, fizician, 5 posturi de farmacist și 1 de fizio-kinetoterapeut. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, Spitalul Județean Suceava ar avea nevoie de 13 medici, 46 de asistenți, acoperirea a 24 de posturi în aparatul auxiliar. Spitalul Municipal Fălticeni a solicitat deblocarea a 2 posturi de medic, 20 posturi de asistent medical și moașă și 15 auxiliari. Spitalul Rădăuți a cerut 3 posturi de medic, 48 de asistent, 22 la personal auxiliar, iar Spitalul Municipal Câmpulung – un medic, 6 posturi de asistent, 6 pentru auxiliari. Spitalul din Vatra Dornei ar avea nevoie de 2 posturi de medic, de 10 asistenți și 8 auxiliari, Gura Humorului – 2,5 posturi de medic, 6 asistenți și 3 auxiliari. Spitalul de Psihiatrie Câmpulung are nevoie de 3 asistenți medicali și 3 auxiliari, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret – 2 asistenți și 2 auxiliari, iar Spitalul de Cronici Siret – 3 medici, 11 asistenți medicali și 12 posturi pentru personalul auxiliar. Adrian Popescu spune că situația exactă pe specialități se va trimite atunci când se vor debloca posturile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI