Pentru... cânii lui

Ciobanul criminal din Vicov va sta 14 ani în penitenciar

14 ani de pușcărie a primit Ioan Spînu, zis Bahleoabă, de 37 de ani, din Vicovu de Jos, pentru omor. Sentința aparține Tribunalului Suceava și poate fi atacată la instanțele de control.
 

În seara zilei de 10 iulie 2011, inculpatul și-a ucis un consătean, sugrumându-l, după ce anterior îl bătuse, furibund, cu o coadă de topor. Pe 11 iulie dimineață, în jurul orei 8.30, în bucătăria Cantonului Silvic Slatina (comuna Voitinel) a fost descoperit cadavrul lui Vasile Roșca, în vârstă de 50 de ani, din Vicovu de Jos. Bărbatul (paznic de vânătoare până în urmă cu un an) era întins pe pat, plin de sânge, cu fața și gâtul desfigurate de lovituri. Moartea survenise, însă, aveau să stabilească legiștii, asfixiei mecanice prin comprimare toracică și sugrumare. Podeaua și pereții încăperii păstrau, în roșul violent împrăștiat peste tot, urmele bătăii crunte pe care o încasase victima înainte să fie strânsă de gât. A ucis cu sete Ofițeri ai Serviciului de Investigații Criminale, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au demarat o anchetă amplă pentru depistarea criminalului. Au fost audiați foarte mulți martori, care au declarat că pădurarul își făcuse dușmani de moarte după ce împușcase mai mulți câini de la stâne, lăsați liberi pe câmp. Ancheta a condus la Ioan Spînu, în vârstă de 36 de ani, cioban din Vicovu de Jos, tată a doi copii. Informații culese de judiciariști acreditau ipoteza că bărbatul trecuse în noaptea crimei pe la cantonul din Slatina. Se mai știa, de asemenea, despre dușmănia dintre cei doi, după ce Roșca, posesor de armă de vânătoare, i-a împușcat lui Spînu câinii ciobănești. Procurorul de caz a stabilit că, în seara zilei de duminică, 10 iulie, în jurul orei 21, suspectul s-a deplasat la cantonul silvic, unde s-a luat la harță cu Roșca pentru uciderea câinilor. Pe fondul dezinhibiției bahice și al agresivității din ambele părți, cearta s-a transformat în bătaie cruntă, Spînu având ulterior câștig de cauză. „L-am omorât cu coada de la topor”, a mărturisit Bahleoabă, la Tribunalul Suceava, când a fost adus în fața judecătorilor, în vederea arestării preventive. Deși coada de la topor a însemnat numai începutul sfârșitului celui care îi omorâse ciobanului câinii. Spînu trebuie să plătească familiei celui decedat 2000 lei daune materiale, reprezentând cheltuielile cu înmormântarea, și 60.000 lei daune morale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: