„Coaliția 52” vrea transparență totală în actul decizional al autorităților publice locale și județene

O nouă formulă asociativă civică, intitulată „Coaliția 52”, la care au aderat până acum 4 organizații din județ, a fost lansată ieri la Suceava. Ea își propune să adune sub această tutelă organizațiile non-guvernamentale și persoanele care militează pentru transparența actului administrativ.
 

Responsabilul „Coaliției 52” la Suceava este Marcela Slușarciuc, care a declarat într-o conferință de presă că aceasta „propune soluții decidenților politici și le oferă ocazia să-și recâștige credibilitatea”. „Anul 2012 a început cu proteste în stradă. Românii din zeci de orașe au cerut respect și au solicitat să fie ascultați. Liderii politici au declarat că susțin dialogul și transparența. Președintele Traian Băsescu a spus că “ne trebuie mult mai multă transparență care trebuie înțeleasă și de ministere, și de autoritatea locală”. USL a reacționat la manifestările din stradă și la cererile societății civile, spunând că “orice guvernare nu se poate realiza decât împreună cu societatea și în condițiile unui dialog constant și sistematic”, a dat ca argumente pentru înființarea structurii Marcela Slușarciuc. Ea susține că scopul final va fi modificarea Legii 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică. Reprezentanții „Coaliției 52” din Suceava consideră că trebuie îmbunătățit dialogul între societatea civilă și autoritățile publice. Amendamentele propuse de coaliție vizează în principal mărirea perioadei de consultare publică, organizarea dezbaterilor publice după o procedură unică și sancțiuni directe pentru șefii instituțiilor în care nu se respectă Legea 52/2003. Pe data de 17 februarie, „Coaliția 52” va organiza o masă rotundă la care au fost deja invitați să participe factorii politici locali și județeni, precum și parlamentarii și reprezentanții principalelor instituții din județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: