Aniversarea

M-am interferat ieri pe la prânz – pentru a-i transmite urări și link-ul recenziei apărute anume în „Crai nou” de sâmbătă, semnată de George Bodea și adusă nouă de Ion Filipciuc – printre cei care populau „peretele” lui Matei Vișniec de pe o cunoscută rețea de socializare. La Paris, Matei Vișniec era tocmai „pe verde”, primind urări una după alta și de peste tot (de acasă, din R. Moldova, din Franța, Germania, SUA etc.) de la scriitori, critici literari, artiști plastici, actori, jurnaliști, cititori cu care este astfel conectat.
 

L.D. CLEMENT

Oarecum în ordine, la acel moment, am notat (și mă refer doar la nume foarte cunoscute) că intrase în contact cu Alex Ștefănescu, primise felicitări publice de la Mihai Vakulovski, Horia Gârbea, Carmen Veronica Steiciuc, Liviu Antonesei, Vasile Gârneț, Bogdan Crețu, Tudor Jebeleanu, Florin Piersic jr., Cezar Paul Bădescu, Ioana Both, Daniela Lungu, Teatrul Masca, Pușa Roth, Teatrul pentru Toți, Cornel Mihai Ungureanu…, unii dintre ei evocându-l și prin imagini de la piese de teatru pe care le-a semnat. M-am bucurat simțindu-l rupându-și, de câteva ori, din timpul său aniversar și răspunzând urărilor, m-am bucurat mai ales să constat, încă o dată, cât este de apreciat și de iubit. M-am bucurat să-i recitesc din „Cronica insolită” de la Radio France Internationale rânduri (s)puse în contul lui „Nelu, primul la carte, clasa I-a A”, lui Moș Crăciun: „Dacă poți, adu-le în dar adulților niște materie cenușie. Eu am încercat să găsesc materie din asta, am întrebat la cofetărie și la supermarket, chiar și la librărie și la chioșcul de ziare, dar s-ar părea că pe la noi nu se găsește. Așa că ultima mea speranță e în tine…”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: