Vasilică Pușcașu a fost amânat pentru extrădare din motive medicale

Omul de afaceri Vasilică Pușcașu, de 35 de ani, din Suceava, arestat, pe 17 ianuarie, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României (în recursul introdus de procurorii suceveni), n-a mai compărut, ieri, în stare de arest preventiv, la Curtea de Apel Suceava, în vederea judecării extrădării sale către statul austriac.
 

Motivul: grave probleme cu spatele, omul fiind internat în Spitalul Județean Suceava. Avocații apărării au solicitat efectuarea unei expertize judiciare la Serviciul de Medicină Legală – SML Suceava, care să stabilească dacă inculpatul este sau nu transportabil în Austria și dacă suferința lui medicală este tratabilă în sistemul penitenciar românesc. Procurorul de ședință al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava a dat – ca și la termenul anterior (într-o pledoarie care, în opinia multor avocați, prezenți în sală, ar trebui pusă la colț, cu coiful pe cap!) –, pe românește, cu mucii-n fasole: că medicii din Austria ar trebui să stabilească dacă inculpatul este sau nu transportabil acolo și că oricum el va sta în detenție în Austria!… La care judecătoarea de caz s-a simțit obligată să-i reamintească, simplu, pe un ton mămos de altfel, că există o dispoziție legală în România care admite amânarea extrădării, în cazuri excepționale, în cazul în care s-ar pune în pericol sănătatea sau chiar viața inculpaților. Nu – nu!; procurorul a continuat impetuos, deși probabil știa că SML Suceava este singurul în măsură să se pronunțe într-o cauză cu implicații medicale. În cele din urmă, scurt pe doi, avocații inculpatului au obținut o amânare până luni, 30 ianuarie, amânarea fiind singura tactică posibilă într-un dosar în care până și Înalta Curte de Casație s-a pronunțat în sensul arestării preventive! SML Suceava ar trebui să organizeze, luni, o comisie care să se pronunțe într-un fel sau altul. Reamintim că, potrivit datelor din mandatul emis de Parchetul din Wiener Neustadt, un oraș din Austria Inferioară, Vasilică Pușcașu este acuzat că, împreună cu alte persoane, a comis două jafuri armate. Faptele s-ar fi petrecut în zilele de 1 și 7 aprilie 2005, când Pușcașu și compania ar fi intrat, înarmați, în două sucursale bancare, de unde ar fi plecat cu 265.000 de euro, respectiv 70.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: