„Podul lui Cozmâncă”, dintre Zamostea și Talpa, va fi reproiectat

În cadrul ședinței de ieri a CJ Suceava, s-a dezbătut bugetul pentru 2012 al acestei instituții, iar consilierii PSD au atras atenția că în cazul podului peste râul Siret, dintre Zamostea și Talpa, unde sunt prevăzute fonduri pentru reproiectare, este nevoie de alocare de bani și pentru construcție întrucât, dacă nu se execută lucrări, documentația nu va putea fi folosită peste câțiva ani.
 

Podul Zamostea – Talpa

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus însă că în 2011 a fost executată o expertiză la această investiție, ținând cont că este blocată de câțiva ani, iar una dintre concluziile experților a fost că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor. El a arătat că, după reproiectare, va putea fi analizată și asigurarea finanțării finalizării investiției care este pe jumătate realizată. Ulterior, într-o conferință de presă, întrebat de ce susține finanțarea acestui pod în condițiile în care atunci când era în opoziție a criticat investiția, Flutur a spus că este o construcție începută și care trebuie până la urmă finalizată. „Mi-au fost lăsate mai multe proiecte cu care nu am fost de acord, dar am decis să le deblochez și să încercăm să le facem viabile, cum e și cu proiectul județean «Utilități și mediu»”, a răspuns Flutur. El a mai spus că investiția este comună cu județul Botoșani și că, în CJ Botoșani, deși au fost alocate fonduri în proiectul de buget, majoritatea, care este formată din consilieri USL, a decis să nu finanțeze. „Acum ce să facem? Să-l dinamităm? E mai mult de jumătate din pod făcut”, a spus Gheorghe Flutur. Investiția la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă era șeful Departamentului Administrației Publice Locale din Guvern. Podul face legătura între localitatea Zamostea și localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din județul Botoșani, fiind supranumit „Podul lui Cozmâncă”. Între cele două localități a existat un pod până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când trupele germane în retragere l-au distrus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: