Omăt

Zice-se că pe Vodă Cuza, de unii iubit, de alții urât (și nu se mai poate ști astăzi limpede de câți și de care; pe vremea lui se știa oare?), îl apuca așa, câteodată, s-o ia la picior prin popor, să se-mbăieze-n mulțime fără ca prostimea să știe cine-i. Să se fi amestecat și-acum printre noi, oare ce să vadă, ce să gândească? Zărind, iac-așa, pre unii pe stradă, pe alți-n palate, pe alții fără habar întrebând ce-nseamnă 24 în călindar.
 

L.D. CLEMENT

Pre unii făcând roată, jucând, pe alții adulmecând la fasole și vin, pe alții trăind realitatea din ziare și televizoare, cu ea ghiftuindu-se și apoi, ghiftuiți, ațipind. Unde-o fi moșul Ion ca să-l pupe, după ce s-a șters cu mâneca de scuipat? Până și moșul va fi plecat din sat sau n-a visat că el o să vină, că-ntr-o zi se va-ntoarce ca-ntr-o țară străină. De-o vreme încoace pare-se că nici ocalele nu mai are cine a le cântări, nici de ce. Ori sunt pline ochi, la unii-n cămări, ori sunt goale și sună, dar nu-s urechi să le-audă, dar nu-s mâini care în ele să pună. Dar a dat din înalt atâta omăt, precum mana cerească, de s-a albit cenușiul și lacrima a înghețat acolo unde s-a aflat. Pășind prin zăpezi ca să-și cate vodă un rost, nici urmele nu i se mai văd. Parcă n-a fost.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI