După respingerea legii privind comasarea alegerilor

Guvernul trebuie să demisioneze consideră președintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor

Liderul social-democraților suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că Guvernul Boc trebuie să demisioneze după respingerea de către Curtea Constituțională (CC) a legii privind comasarea alegerilor.
 

Potrivit președintelui PSD Suceava, CCR a decis, ieri, că moțiunea de cenzură depusă de USL la angajarea răspunderii a fost una corectă. „În această situație, Guvernul trebuie să demisioneze și Emil Boc trebuie să demisioneze”, a spus deputatul PSD. El a mai declarat că din acest moment se poate spune că s-a declanșat campania electorală pentru alegerile locale care vor fi organizate la termen și că este normal să fie declanșată și campania electorală pentru alegerile anticipate cerute de populația care protestează în stradă. „E posibil ca alegerile anticipate să fie comasate de această dată cu alegerile locale, pentru ca românii să vină o singură dată pentru a scăpa țara de PDL”, a spus Nechifor. Comasarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale cu cele parlamentare este neconstituțională, a decis, miercuri, Curtea Constituțională, admițând astfel sesizarea USL. USL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moțiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanții Uniunii menționând că cer Curții Constituționale “o atitudine de respect față de lege și democrație”. Guvernul și-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, ședința Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: