O bătrână din Grănicești a vrut să se sinucidă cu sodă caustică

> De la începutul anului, zilnic sunt 1-2 cazuri de tentativă de suicid !
O femeie de 79 de ani din Grănicești a încercat să-și pună capăt zilelor bând o soluție de sodă caustică. Soluția nu a omorât-o, dar i-a provocat arsuri grave ale tractului digestiv.
 

Bătrâna a fost internată, luni, la Secția de Gastroenterologie de la Spitalul Județean Suceava și aflăm că se află în afara pericolului, dar arsurile provocate de substanța respectivă îi vor afecta grav digestia, spune dr. Tiberiu Brădățan, purtător de cuvânt al spitalului. „Soluția respectivă nu omoară, dar provoacă stenoză de esofag. Cicatrizarea se face cu îngustarea esofagului și alimentația devine extrem de dificilă. La vârsta ei, vindecarea se face mai greu, astfel că prognosticul este rezervat, pe termen lung”, a spus medicul urgentist. Tot luni a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a spitalului o tânără de 18 ani din Șcheia, care a încercat să se omoare cu un medicament neurotrop. Ea a declarat că luase, cu o seară înainte, 40 de pastile din medicamentul respectiv și a arătat celor de la Ambulanță cutia goală. Dar „din punct de vedere fizic nu s-a confirmat că a luat atâtea”, a spus dr. Brădățan. După spălăturile de rigoare, tânăra a fost internată la Neurologie. De la începutul anului, suntem informați că nu există zi la Urgențe fără 1-2 cazuri de tentativă de suicid, uneori fiind și mai multe. În ultima vreme, din ce în ce mai mulți tineri, oameni maturi și vârstnici recurg la tot felul de substanțe (acetonă, insecticid, sodă) încercând să se sinucidă. Dar cel mai des sunt folosite medicamentele, luate de cele mai multe ori cu alcool.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: