„Un demers pur politic”

…Astfel a catalogat vice-președintele PSD Suceava, consilierul județean Ovidiu Milici, decizia prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, de a amenda 8 primării din județ, conduse de primari PSD și PNL, cu până la 50.000 de lei, pentru că nu au achitat indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu handicap, pe parcursul anului trecut.
 

Viceliderul social-democrat susține că primarii opoziției au fost defavorizați de PDL și că nu li s-au asigurat nici măcar fonduri pentru funcționare. „Deși la începutul fiecărui an, și în 2009, 2010, 2011 și 2012, consilierii județeni ai opoziției au semnalat că primarii opoziției sunt nedreptățiți de pixul lui Gheorghe Flutur, acum există și o acțiune politică la comandă. Nu este suficient că primarii PSD și PNL sunt ținuți în post negru și nu au bani de funcționare, dar le mai trimiți și comisii să-i pui pe chituci”, a spus Milici în cadrul conferinței de presă de ieri. El a arătat că niciun primar responsabil nu ar ezita să plătească însoțitorii persoanelor cu handicap dacă ar avea acești bani, în primul rând pentru că este vorba despre un gest de solidaritate umană. Milici a mai spus că a discutat cu toți primarii care ar urma să fie sancționați și aceștia i-au dat asigurări că nu au încheiat anul 2011 cu excedent bugetar, așa cum susțin cei care au făcut controalele. Și a exemplificat cu cazul primarului comunei Grănicești, care a primit somații de plată pentru lucrările de construcție a căminului cultural unde acum învață elevi, pentru că școala intră în renovare. Iar la Forăști, primarul a reușit să achite 360.000 de lei, din cei 480.000 de lei care trebuiau achitați. El a mai arătat că primarii au încercat diverse artificii pentru a putea plăti însoțitorii persoanelor cu handicap, dar că acestea nu au fost acceptate de DGFP Suceava. Potrivit lui Milici, în Legea bugetului de stat sunt alocați 17,39 de milioane de lei pentru cei 7.838 de însoțitori ai persoanelor cu handicap de grad 1 și pentru 1.779 copii cu handicap de grad 1 și că, dacă s-ar fi dorit, acești bani ar fi fost distribuiți, corect, pe număr de persoane din fiecare localitate. „Primarii USL stau însă în post negru, iar cei din PDL nu mai pot de bine. În ședința CJ vom sesiza executivul privind aceste nevoi și ca aceste localități să fie ajutate”, a mai spus Milici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: