Manifestări sub egida Anului 80 al Artelor Plastice

Împlinirea a 80 de ani de la înființarea Societății Artiștilor și Amicilor Artelor Plastice din Bucovina – Cernăuți, 31 ianuarie 1932, va fi sărbătorită prin „Anul 80 al Artelor Plastice Bucovinene”, care cuprinde mai multe manifestări organizate de Consiliul Județean și de instituțiile culturale din subordinea sa.
 

Înainte însă de evenimentul propriu-zis, care se va desfășura la Muzeul Bucovinei, pe 26 ianuarie de la ora 14, la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” vor fi lansate mai multe volume sub genericul “Anul 60 al Arderii Cărților Românilor”. Ele se intitulează “Bătălia bucovineană pentru Eminescu”, “Puținătăți. Petecuțe de viață” de Elena Greculesi și “Efigii în filigran” (vol. 2, cu subtitlul “Intersectări cordiale”), de Tiberiu Cosovan, toate avându-l redactor de carte pe scriitorul și publicistul Ion Drăgușanul. Tot atunci vor fi prezentate recitalurile unor muzicieni suceveni: Lucian Curelariu, solistul trupei “Rava”, și Vasile Purice, fost component al trupelor “Pegas” și “Semnal M”. La Muzeul de Istorie, pe 31 ianuarie la ora 14, „Anul 80 al Artelor Plastice Bucovinene” va începe cu festivitatea de decernare a premiilor „Opera Omnia”, care vor fi înmânate artiștilor plastici Virgiliu Parghel și Constantin Severin, și a premiilor „Pictorul Anului” acordate septuagenarului Radu Bercea și mai tânărului David Croitor. Tot atunci, la galeria de la etajul muzeului, vor fi vernisate două expoziții, semnate de Constantin Severin și Radu Bercea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: