Cinstindu-l pe Eminescu

Așa cum îi stă bine unui colectiv școlar, la Școala cu Clasele I-VIII „Luca Arbure” din comuna Arbore s-a desfășurat luni, săptămâna trecută, o activitate dedicată lui Mihai Eminescu.
 

Despre personalitatea lui Mihai Eminescu și tematica creației sale a vorbit dna prof. de limba și literatura română Maria Turtureanu. Cu cuvinte calde, alese, izvorâte din inimă, a captat atenția elevilor și a cadrelor didactice care-i însoțeau pe aceștia. Au urmat apoi câțiva recitatori, care au prezentat poezii de-ale lui Eminescu, mai ales de inspirație folclorică și în care poetul a cântat natura. Corul școlii, sub conducerea dnei prof. Maria Pătrăuceanu, a interpretat un grupaj de cântece, pe versuri de Eminescu. Consider că punctul culminat al activității l-a constituit prezentarea dramatizării poemului „Luceafărul” în interpretarea unui grup de elevi. Costumația a încântat asistența, dar, mai ales, interpretarea textului. Fără să greșesc cu nimic, aș putea spune că aceasta a fost la nivelul unor profesioniști. În finalul acțiunii, toți participanții au primit câte un calendar pe care erau reprezentate fotografiile lui Mihai Eminescu, a lui Grigore Vieru și reproduse coperți ale operei lor. De asemenea, li s-au dat și plicuri pe care erau reprezentate cele două fotografii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: