„Opoziția” are excedent bugetar, dar nu plătește…

Deși aveau excedent bugetar, opt primării din județul Suceava nu au plătit drepturile salariale însoțitorilor persoanelor cu handicap, pe parcursul anului trecut.
 

Asta au constatat cele două comisii mixte formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială și ai Direcției Generale a Finanțelor Publice, în urma verificărilor efectuate în 14 localități sucevene, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă. Potrivit documentului citat, este vorba despre primăriile Drăgușeni, Forăști, Grănicești, Vadu Moldovei și Zvoriștea, conduse de primari PSD, și despre Cornu Luncii, Dumbrăveni, Horodniceni, conduse de primari PNL. Comisiile au constatat că primarii, ca ordonatori principali de credite, și consiliile locale respective au încălcat legislația și au propus sancționarea contravențională a ordonatorilor principali de credite, prin amendarea acestora cu sume cuprinse între 5.000 lei și 50.000 lei. Ca urmare a propunerilor comisiilor, prefectul de Suceava a sesizat Camera de Conturi Județeană Suceava, Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru a amenda acești primari și a efectua verificările suplimentare ce se impun. Prefectul a pus în vedere primarilor sancționați ca, până în data de 10 februarie 2012, să plătească drepturile salariale restante pentru anul 2011 ale asistenților personali, precum și indemnizațiile lunare restante ale persoanelor cu handicap, aferente aceluiași an. „Prefectul atrage atenția primarilor asupra faptului că însoțitorii persoanelor cu handicap sunt angajați de către primării cu contracte de muncă, ce au același efect juridic ca și contractele de muncă ale celorlalți angajați ai instituțiilor pe care le conduc și că, înainte de efectuarea oricăror altor cheltuieli, ei trebuie să asigure mai întâi plata dărilor salariale”, se mai arată în comunicat. Prefectul Sorin Arcadie Popescu a dispus verificări în 14 localități sucevene, după ce mai mulți însoțitori ai persoanelor cu handicap au reclamat că nu le-au fost plătite drepturile salariale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: