În două școli sucevene

Monitorizarea efectului „Școlii Discovery” asupra notelor

În 110 școli din România, printre care și două școli din județ, se va monitoriza efectul pe care-l are asupra elevilor programul „Școala Discovery”, pentru a se vedea dacă ei au rezultate mai bune la științe.
 

Potrivit inspectorului general-adjunct al IȘJ Suceava Vasile Monacu, pentru județul Suceava au fost desemnate Școala cu Clasele I-VIII Nr. 4 „Regina Elisabeta” Rădăuți și Școala cu Clasele I-VIII Nr. 1 Suceava. Din 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14, elevii din clasele V-VIII pot viziona un program educativ în domeniul științelor, timp de o oră, acasă sau în școală. Programele educaționale pe discipline vor fi difuzate astfel: luni – matematică, marți – chimie, miercuri – biologie, joi – fizică, vineri – alte științe. Fiecare program va fi reluat a doua zi, precum și sâmbăta și duminica, de la ora 8. “Astfel, elevii vor fi sprijiniți să își facă lecții mai ușor, venindu-se în completarea resurselor de învățare. Conținuturile sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruență între ceea ce fac elevii la școală, între lecțiile propriu-zise și ceea ce văd pe ecran. Lecțiile prezentate în programele tv „Școala Discovery” pot fi vizionate acasă sau la școală, în funcție de modul în care fiecare școală se organizează”, a precizat prof. Monacu. Reamintim că programul „Școala Discovery” a fost introdus printr-un parteneriat încheiat de MECTS cu Discovery Networks, având ca scop diversificarea resurselor de învățare pentru profesori și elevi. Totodată, pe site-ul Discovery se găsesc toate materialele complementare fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi și părinți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: