Medicii practicieni n-ar trebui să se implice în politică

este de părere președintele Colegiului Medicilor (CJM), dr. Sorin Hîncu
Președintele Colegiului Județean al Medicilor Suceava, dr. Sorin Hîncu, a declarat miercuri, cu prilejul primei conferințe de presă organizate de când a preluat conducerea colegiului, că “problemele de sănătate ale populației au fost lăsate uneori pe planul doi” de către guvernanți.
 

“Problemele din sănătate sunt stringente, iar guvernanții își aduc aminte că sunt prioritare mai mult în perioada alegerilor și nu e corect să fie așa”, a declarat președintele CJM. Dr. Hîncu s-a referit și la “fenomenul Arafat”, declanșat “de la o nemulțumire pe teme medicale”, fiind de părere că medicii trebuie să-și facă doar meseria și nu să se implice în politică: “Medicii practicieni nici n-ar trebui să se implice în politică, pentru că medicii care s-au implicat și-au neglijat meseria. Medicul care vrea să și facă meseria trebuie să se ocupe de pacienți și să lase politica deoparte”. În acest context, dr. Hîncu a spus că activitatea organizației medicale va viza doar problemele legate de medici și sănătate care sunt “prioritare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: