Criminalul din Volovăț și-a primit, ieri, pedeapsa

Daniel Ionel Dunga, de 21 de ani, din Volovăț, care, pe 30 septembrie 2011, a omorât o fetiță de 9 ani, localnică, „pentru că lua nuci”, a băgat-o într-un sac de plastic și a ascuns-o într-un șopru, a fost condamnat, ieri, la 16 ani și 8 luni de închisoare pentru omor calificat și la 2 ani de închisoare pentru profanare de morminte (a încercat să întrețină cu victima raporturi sexuale anale, ulterior decesului acesteia).
 

Pedepsele s-au contopit, ucigașul urmând să o execute pe cea mai mare, respectiv de 16 ani și 8 luni. La aceasta, judecătorii Tribunalului au adăugat un spor de 2 ani, rezultanta pedepsei fiind de 18 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Daunele materiale pe care inculpatul, și numai el (un neica nimeni cu mintea rătăcită), le are de plătit familiei victimei sunt de 12.665 lei. Daunele morale trec de 120.000 lei. Cheltuielile judiciare pe care le are de încasat statul român de la dezaxat sunt de 11.000 lei. De reținut că în dosar s-au făcut investigații complexe, inclusiv de ordin ADN, dispuse de instanță. Criminalul „nu știa” de fetiță Angelica Boloca a fost trimisă de mama ei, în ziua care avea să-i fie și ultima din viață, la magazin, să facă niște cumpărături. Fetița a plecat pe bicicletă, dar orele treceau și nu mai venea acasă. Mama a căutat-o, a întrebat, alarmată, prin vecini, dar nimeni n-o văzuse. Nici cel care o omorâse cu puțin timp înainte n-o văzuse. Asta i-a spus mamei îngrijorate, însă, femeia, văzând bicicleta fetei lângă gardul gospodăriei de care Dunga avea în grijă (proprietarul, patron, este internat la Cluj) a repetat întrebarea. Criminalul n-a mai răspuns nimic, iar mama, disperată, a sunat la 112. Dan Ionel Dunga a fost luat la întrebări de oamenii legii, însă a făcut în continuare pe prostul. Le-a spus chiar polițiștilor să nu caute într-o magazie, deoarece acolo s-ar afla un câine rău, periculos. Într-unul din buzunare, i-a fost găsită cheia de la acel șopru. Înăuntru, într-un sac de plastic, polițiștii aveau să dea peste cadavrul Angelicăi Boloca… Criminalul o îndoise de mijloc și o înghesuise acolo, încuind ulterior magazia. I-a dat fetiței în cap de două ori cu toporul Criminalul a recunoscut ulterior fapta, spunând că i-a dat în cap fetei cu toporul (două lovituri), pentru că aceasta lua nuci. Criminaliștii au luat în calcul încă de la început ipoteza unui viol, în formă consumată sau a tentativei. Dunga, care a declarat că n-ar fi violat-o pe copilă, le-a spus polițiștilor că aștepta venirea nopții, pentru a o căra în pădure și a o îngropa. Le-a indicat și hârlețul cu care urma să sape groapa. Penticostalul lui pește Tânărul provine dintr-o familie de penticostali, este penticostal și, spun oamenii locului, mergea și la adunare din când în când. Surse judiciare ne-au dezvăluit că, la anchetă, inculpatul ar fi mărturisit că tot el este autorul a două incendieri de case petrecute acum un an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: