Gura Humorului

Concurs de schi pentru copii, pe pârtia „Șoimul”

Pârtia „Șoimul”, situată în zona de agrement Ariniș din Gura Humorului, va găzdui sâmbătă, 21 ianuarie a.c., un concurs de schi pentru copii, anunță Ionela Ghisovan, reprezentant al Departamentului de Marketing din cadrul Direcției de Servicii Publice – Primăria Gura Humorului.
 

Potrivit ei, competiția va avea loc între orele 14 și 17 și se va desfășura sub stricta coordonare a Școlii de Schi din Gura Humorului. “În sezonul trecut, aceste concursuri au atras mulți copii din localitate și împrejurimi. Datorită acestui interes, ne-am gândit să popularizăm în continuare aceste concursuri de schi pentru copii”, a precizat Ionela Ghisovan. Ea a mai menționat că programul concursului va fi completat de acțiuni dedicate celor mici: carnaval, aruncări cu bulgări la țintă, fotbal/hochei cu măturoaie, concursuri de viteză cu clăpari ș.a. “Pe pârtie sunt așteptați schiori din toată zona care să profite de zăpada perfectă și muzica de calitate”, a mai adăugat Ionela Ghisovan. Pârtia „Șoimul” din Gura Humorului a fost inaugurată în februarie 2010 și are grad de dificultate mediu-dificil. Întregul proiect de reabilitare și modernizare a zonei „Ariniș” s-a ridicat la 11 milioane de euro. Pârtia este dotată cu 5 tunuri de zăpadă, o mașină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie și instalație de iluminat. Pârtia a fost proiectată la nivel mediu, dar la omologare s-a constatat că este medie-dificilă, partea finală fiind și cea mai spectaculoasă. Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri și o diferență de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7%, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori/zi. Pentru cei care doresc să învețe să schieze, aceasta se poate face în partea superioară a pârtiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: